Bell-lloc d’Urgell millora el percentatge de recollida selectiva per primer cop en 9 anys

La població de Bell-lloc d’Urgell ha aconseguit reciclar el 47,3% dels residus generats l’any passat, una xifra que millora per primer cop en 9 anys i que supera en 4 punts la de l’exercici 2017, que va ser del 43%, segons constata el balanç del servei de recollida que ha elaborat el Consell Comarcal.

Val a dir però, que aquesta xifra era del 57,6% al municipi l’any 2009, però des de la instal·lació de les àrees soterrades aquest número va disminuir constantment fins ara fa dos anys. No obstant això, la implicació dels veïns i veïnes de la localitat, i la redistribució dels contenidors de reciclatge de superfície han permès que Bell-lloc inverteixi la tendència a la baixa del percentatge de recollida selectiva i s’aproximi al 50% establert per la normativa comunitària per a l’any 2020.

Captura

Aquesta millora en el percentatge de reciclatge també ha representat una millora en el resultat econòmic ja que s’ha reduït la previsió de despesa en uns 19.000€.

Pel que fa a la comarca, és la localitat de Fondarella qui gaudeix del percentatge de recollida selectiva més elevat amb un 58%, per davant de Linyola (54%), i del Palau d’Anglesola que registra un 51%. Tanmateix, Bell-lloc d’Urgell és el poble que ha millorat més en la recollida selectiva respecte a l’any anterior (+4,5%) seguit de lluny per Miralcamp (+1,91%) i Barbens (+1,35%), la resta de municipis han augmentat menys de l’1% o han empitjorat resultats.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.