Bell-lloc engega la segona fase de modernització del reg amb 120 propietaris adherits i un pressupost de 2,6MEUR

La col·lectivitat de regants número 16 dels Canals d’Urgell té previst iniciar a partir del mes d’octubre la segona fase del projecte de modernització del regadiu, que inclourà 530 noves hectàrees al terme municipal de Bell-lloc d’Urgell. La renovació, que s’ha presentat aquest divendres al viver d’empreses de la localitat, comptarà amb la participació de 120 propietaris i un pressupost aproximat de 2,6 milions d’euros, que els regants finançaran gràcies a una subvenció d’un milió d’euros provinent del Departament d’Agricultura, i la resta, d’un préstec a vint anys establert amb CaixaBank. En total, el pla vol modernitzar 1.200 hectàrees a través de tres etapes, l’última prevista entre els anys 2022 i 2023.

El projecte de modernització del regadiu de Bell-lloc s’ha presentat i es realitzarà en sintonia amb el que vol desenvolupar la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, que ha fixat un pressupost de 915,5 milions d’euros per modernitzar de forma sostenible les 75.000 hectàrees de l’Urgell.

Com a apunt, el síndic de la col·lectivitat de regants de Bell-lloc ha fet un balanç molt positiu del desplegament de la primera fase del projecte de modernització i “creu” que els pagesos que ja en “gaudeixen” la puntuarien amb “un 9 alt sobre 10” pel que fa al seu rendiment.


Informa: Ignasi Gómez / Imatges: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.