Bellvís acull aquest diumenge la 3a edició de la cursa del Cós de la Cordera

ajuntament-de-bellvis-166502

El proper diumenge 9 de setembre se celebrarà a Bellvís la tercera edició de la cursa del Cós de la Cordera, una prova atlètica amb la que es vol recuperar una tradició antigament molt arrelada a les terres de Ponent.

L’origen dels cóssos de la Cordera no és segur, però se’n conserven notícies de mitjans del segle XV i es van anar celebrant de manera gairebé ininterrompuda fins al segle XX. Aquestes curses a peu s’anomenaven així perquè al vencedor se’l premiava amb un corder.

Des del 2016 se n’ha recuperat la memòria a Bellvís. La cursa vol assemblar-se el més possible a les antigues de manera que se n’ha mantingut gairebé el mateix recorregut. D’aquesta manera, la sortida se situa al carrer Major, prop d’on s’aixecava el castell o casa forta de la vila i arriba fins a un indret conegut com “el lledoner del Txeco”. A partir d’aquí cal retornar al punt de partida recorrent un circuit que s’allarga fins gairebé els 7 quilòmetres i que transcorre enmig dels paisatges serens del Pla d’Urgell. Seguint el que marca la tradició al vencedor se’l premia amb un corder i al segon classificat amb un pollastre.

Per tal de fer més participativa la jornada s’ofereix la possibilitat de fer el mateix recorregut tot passejant, la qual cosa obre el ventall de participants a, gairebé, totes les edats.

Els membres del Club d’Atletisme de Bellvís col·laboren des de la primera edició en la celebració d’aquesta prova que, any rere any, va guanyant participants. L’edició del 2017 va reunir unes 120 persones, entre els que van córrer i els que van caminar, i enguany es preveu superar amplament aquesta xifra.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.