Bellvís acull la primera campanya de donació de sang al Pla d’Urgell del 2019

Bellvís ha acollit la primera recollida de sang d’aquest 2019 a la comarca del Pla d’Urgell. Desenes de persones han donat vida en una jornada que s’ha celebrat al Casal Cultural del municipi aquest dimecres a la tarda amb la voluntat de preservar les reserves del Banc de Sang i Teixits, que actualment es troben a nivells molt baixos. I on preocupen especialment l’estat de les reserves del grup 0 negatiu, on es disposa de sang per a només dos dies, i la del grup 0 positiu, on en resta per a 5 dies. Així mateix, cal destacar que durant les festes de Nadal les donacions van disminuir un 25%.

Amb la intenció d’ajudar a revertir aquesta situació, Creu Roja Mollerussa i l’Associació de Donants de Sang del Pla d’Urgell han treballat plegats en aquesta jornada organitzada pel Banc de Sang.

Cal destacar que la cita ha tingut lloc prèviament a la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que s’iniciarà aquest divendres dia 11 i s’allargarà fins al 18 de gener amb l’objectiu d’arribar a les 10.000 donacions.

Posteriorment, les recollides de sang a la comarca continuaran el 23 de gener al Casal d’Avis de Torregrossa, i el pròxim 6 de febrer, serà el Casal Parroquial de Vilanova de Bellpuig qui agafi el relleu.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.