Bellvís dóna suport a enderrocar l’antic convent de les Monges

Prop d’un 30 per cent dels veïns de Bellvís han participat en la primera consulta popular que s’ha fet al municipi per decidir el futur de l’edifici de l’antic convent de les Monges. De les 1.929 persones cridades a les urnes, que corresponen a les majors de 16 anys que estan empadronades a la localitat del Pla d’Urgell, han exercit el seu dret a vot, fins aquest diumenge, un total de 562, 120 de les quals ho han fet de forma anticipada.

La proposta del consistori, que passa per enderrocar l’edifici i adequar l’espai com una zona de lleure, ha rebut el suport de 518 persones i 38 han votat en contra. El resultat serà vinculant, ja que s’ha superat el mínim d’un 25 per cent de participació que s’havia establert.

Un procés de participació ciutadana que encara continuarà, donant la possibilitat als veïns de decidir quins usos ha d’acollir el nou espai. De moment, l’ajuntament ha rebut set propostes per a convertir-lo en una zona infantil, verda o, fins i tot, esportiva.

El pressupost per enderrocar l’edifici i adequar la parcel·la als nous usos és d’uns 120.000 euros, mentre que si hagués guanyat l’opció de mantenir-lo, la inversió hauria estat de fins a cinc vegades més.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.