Bellvís inaugura un monument en homenatge a les persones que han “lluitat per Catalunya”

ajuntament-de-bellvis-268133Foto: Aj. Bellvís / El monument a l’Onze de setembre realitzat per l’artista de Bellvís, Ivan Baró

Bellvís ha inaugurat aquest dimecres, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, un monument en homenatge a l’Onze de setembre i a les persones que han lluitat o sofert per fer créixer la nació catalana. L’obra, que s’ubica al recentment inaugurat Parc de les Monges del municipi, ha estat elaborada mitjançant la tècnica de la forja per l’artista local Ivan Baró i representa les quatre barres de la senyera.

A l’acte d’inauguració hi han assistit prop de 200 persones, entre elles el president de la Diputació de Lleida i alcalde de Bellvís, Joan Talarn. El batlle ha explicat que espera que l’espai serveixi com a “lloc de trobada i de reconeixement de Catalunya i de les persones que lluiten per les seves llibertats”.

ajuntament-de-bellvis-268136
ajuntament-de-bellvis-268137
Fotos: Aj. Bellvís / La inauguració de l’obra ha atret desenes de bellvisencs i bellvisenques al Parc de les Monges

La vigília de la Diada el municipi també va organitzar dues representacions teatrals a càrrec de l’actor Carles Martínez i ambientades en la proclamació de l’Estat Català per part de Lluís Companys el dia 6 d’octubre de 1934, i els successos ocorreguts durant el referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.