Bellvís inicia les obres per adequar l’espai museístic dels Firals

Els treballs, que tenen lloc a la segona planta del consistori, tenen un termini d’execució previst de mig any

Bellvís ha iniciat les obres per millorar la seguretat a la segona planta del consistori i adequar-hi un espai museístic sobre els Firals. En concret, la intervenció permetrà habilitar un espai ampli i diàfan per recollir i exposar tot el material de d’aquest esdeveniment emblemàtic del municipi. Les temàtiques s’exposaran amb plafons explicatius i elements il·lustratius que puguin ajudar a contextualitzar en vitrines o zones d’accés restringit (vestimenta, armes, etc.). Es preveu dividir l’espai en àmbits temàtics, que es complementaran amb un zona de projecció en què, mentre romandrà obert l’espai de museïtzació, s’hi projectaran gravacions dels Firals. A més, serà un espai per poder fer presentacions i conferències sobre la festa o la història del poble.

Aquesta obra compta amb un pressupost de 101.716,63 €, amb un termini d’execució previst de sis mesos. Forma part del projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa pel Patrimoni’ i està cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Bellvís

La representació dels Firals de Bellvís es remonta a l’any 1637, data de gran transcendència amb l’entrada de les tropes de Felip IV a Catalunya, i l’espurna amb la qual esclataria la Guerra dels Segadors. El fil conductor de la festa va ser treballada per experts que van elaborar els textos, músiques així com coreografies de les danses exclusivament per a l’esdeveniment.

 

Nou desfibril·lador al centre del poble

D’altra banda, l’Ajuntament de Bellvís ha instal·lat un nou desfibrilador a la terrassa de l’esplai, un lloc cèntric del municipi que ha de servir per poder actuar amb celeritat en el moment que es produeixi una emergència cardíaca. Aquest aparell Intel.ligent de Salut s’afegeix als que ja s’havien habilitat en altres punts del municipi: camp de futbol, consultori mèdic de Bellvís i consultori dels Arcs.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.