Bellvís presenta quatre projectes de millora energètica als fons europeus Next Generation EU

Sumen un import total d’1.155.000 €

L’Ajuntament de Bellvís ha presentat quatre projectes als fons europeus Next Generation, a la convocatòria DUS 5000. L’objectiu del programa DUS 5000 és impulsar el Desenvolupament urbà sostenible, en els municipis de repte demogràfic, mitjançant actuacions que constitueixin projectes singulars d’energia neta com per exemple projectes d’eficiència energètica en edificis i infraestructures públiques, de foment de les inversions verdes i, en particular, de l’autoconsum, així com de mobilitat sostenible, incloent-hi mesures d’estalvi energètic i reducció de la contaminació lumínica.

L’Ajuntament ja havia iniciat un projecte propi de transformació energètica del municipi, apostant per la sostenibilitat i abaratiment de costos,  amb el canvi a leds de l’enllumenat públic, la racionalització de la xarxa municipal i la incorporació d’energia fotovoltaica als edificis pública. Ara, però, la possibilitat de rebre els fons europeus pot accelerar aquesta transformació energètica municipal.

Els projectes presentats són:

Mesura núm. 1: Rehabilitació energètica de l’Ajuntament: consisteix a grans trets en la millora de l’aïllament tèrmic de l’ajuntament, el canvi de tancament (portes i finestres), millora climàtica i d’il·luminació.

Mesura núm. 2: Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum amb bateries per a l’edifici de les escoles i l’Ajuntament: aquí, com el nom indica, es tracta d’incorporar plaques fotovoltaiques al col·legi  i a l’Ajuntament.

Mesura 3: Renovació de la instal·lació de climatització de l’escola de Bellvís, canviant l’actual caldera de gasoil per una instal·lació de geotèrmia.

Mesura 4: Canviar l’última fase de la il·luminació pública, el passeig d’Urgell. Es tracta de canviar l’enllumenat a leds i millorar també la distribució de fanals i l’eficiència lumínica i elèctrica de tota la zona.

El volum total de les actuacions puja uns 1.155.000 € repartits de la manera següent: 307.000€ a la mesura u, 150.000 a la dos, 506.000 a la tres i 185.000 a la quatre.

Si finalment es concedís la subvenció que en alguns casos és del 100% i algun altre del 85% avançaríem el projecte de renovació i millora energètica de tot el municipi que vam iniciar ja en el passat mandat i que ha contribuït a un abaratiment important de la despesa energètica del edificis i enllumenat municipal i a fer un poble més sostenible. Tot això gràcies a les actuacions que el consistori a fet des del 2015 de canvi de tot l’enllumenat i la incorporació de plaques fotovoltaiques al poliesportiu/piscines, potabilitzadora d’aigua municipal i llar d’infants.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.