Cal Sinén, a l’Estany d’Ivars, es convertirà en centre d’interpretació al 2017

L’avui dia centre d’informació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Cal Sinén, està ubicat en una de les masies que hi havia al voltant de l’antiga llacuna d’aigua. És per això que en visites escolars com aquesta, aquest element serveix per a poder explicar com era la vida al voltant d’aquest espai natural recuperat ara fa tot just una dècada. Des de la seva posada en marxa, fa gairebé un any, hi han passat unes 2.000 persones. Es tracta d’una petita part dels 40.000 que visiten l’estany cada any però és un bon inici tenint en compte que la idea és convertir aquestes instal·lacions en un centre d’interpretació.

Per tal de fer-ho possible, s’invertiran 185.000 euros en la musealització d’aquest espai, que ara no es visitable. És tracta d’una subvenció que prové dels ingressos generats per la coneguda taxa turística i que es reinverteixen amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

El resultat de tot plegat es podrà veure durant la segona meitat de l’any 2017, quan està previst que els visitants puguin recórrer aquestes instal·lacions amb un tipus d’exposició que els faci participar i interaccionar amb els testimonis que, a finals dels anys 40, van viure de primera mà com era l’antic estany.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.