Cal Sinén acollirà una jornada per realçar el patrimoni d’una tècnica de construcció antiga com la tàpia

La tàpia, una antiga tècnica de construcció de murs amb terra argilosa, és un dels elements més identitaris en les construccions rurals a la plana de Lleida.

Per aquest motiu, l’edifici de Cal Sinén de l’Estany d’Ivars i Vila-sana que té recoberta la seva estructura precisament per tàpia, acollirà aquest dissabte una jornada tècnica per realçar el patrimoni d’aquesta pràctica constructiva, i a l’hora donar a conèixer la importància que va tenir en el passat, i les seves perspectives de futur.

Al llarg de l’esdeveniment es té previst apropar als assistents les eines que fan possible la conservació i restauració de la tàpia, la seva pervivència i el seu relleu generacional a Catalunya, o com aquesta pràctica constructiva pot evolucionar i aprofitar-se en els pròxims anys. Tot això gràcies a la participació en la cita d’arquitectes com Adriana Salvat, Melitó Camprubí, de l’Associació de Restauradors de Patrimoni Arquitectònic, Maite Sanz i Macari de Torres, especialistes en productes innovadors de terra, i de Bernat Ardèvol, arquitecte, i Miquel Ardèvol, paleta i constructor del Poal.

La jornada, organitzada per l’Associació Leader de Ponent, s’iniciarà a partir de dos quarts de deu del matí i s’allargarà fins a un quart de dues del migdia. I tot i ser gratuïta, cal inscripció prèvia a través del següent enllaç: https://bit.ly/LaTapia o també per correu electrònic: comunicacio@leaderponent.cat


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.