La tàpia, una antiga tècnica de construcció de murs amb terra argilosa, és un dels elements més identitaris en les construccions rurals a la plana de Lleida.
Per aquest motiu, l’edifici de Cal Sinén de l’Estany d’Ivars i Vila-sana que té recoberta la seva estructura precisament per tàpia, acollirà aquest dissabte una jornada tècnica per realçar el patrimoni d’aquesta pràctica constructiva, i a l’hora donar a conèixer la importància que va tenir en el passat, i les seves perspectives de futur.
Al llarg de l’esdeveniment es té previst apropar als assistents les eines que fan possible la conservació i restauració de la tàpia, la seva pervivència i el seu relleu generacional a Catalunya, o com aquesta pràctica constructiva pot evolucionar i aprofitar-se en els pròxims anys. Tot això gràcies a la participació en la cita d’arquitectes com Adriana Salvat, Melitó Camprubí, de l’Associació de Restauradors de Patrimoni Arquitectònic, Maite Sanz i Macari de Torres, especialistes en productes innovadors de terra, i de Bernat Ardèvol, arquitecte, i Miquel Ardèvol, paleta i constructor del Poal.
La jornada, organitzada per l’Associació Leader de Ponent, s’iniciarà a partir de dos quarts de deu del matí i s’allargarà fins a un quart de dues del migdia. I tot i ser gratuïta, cal inscripció prèvia a través del següent enllaç: https://bit.ly/LaTapia o també per correu electrònic: comunicacio@leaderponent.cat
Informa: Ignasi Gómez