Calella passa el testimoni a Mollerussa com a Capital de la Sardana

Un instant de l’acte de cloenda de Calella com a Capital de la Sardana 2015.

 

La Sala Mozart de Calella ha acollit aquest diumenge l’acte de cloenda com a Capital de la Sardana 2015, donant d’aquesta manera el testimoni a Mollerussa, que ja ostenta la capitalitat. La capital del Pla d’Urgell és la primera ciutat de la província de Lleida que acull aquest títol i la quarta de tota Catalunya. La localitat del Maresme ha dut a terme un esdeveniment institucional que ha comptat amb l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; el responsable del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya; el president de l’Agrupació Sardanista de Calella, Ramon Pedemonte i d’altres autoritats del món de la sardana.

Tot seguit, s’ha tancat la capitalitat de Calella amb un concert amb la cobla Marinada, que ha interpretat el seu espectacle ‘Retrats d’un sentiment’. Es basa en un recorregut musical pels darrers 150 anys de la història de Catalunya en què l’espectador pot conèixer la realitat social i cultural del país en les diferents etapes que ha viscut. La idea de fons és que la sardana, igual que el país, ha tingut una important evolució en tots aquests anys. Per això la colla Violetes del Bosc en mostra el canvi coreogràfic. ‘Retrats d’un sentiment’ va guanyar el Premi Sardana 2015 a la categoria Promoció i Difusió.

La valoració que es fa des de Calella d’aquest any és que “tot i que l’any de la capitalitat malauradament ha coincidit amb la mort del president de l’Agrupació Sardanista de Calella, en Josep Riera, s’ha sumat la sardana en moments clau del calendari local”. Un altre aspecte que destaquen és que s’ha pogut exportar les iniciatives sardanistes locals. Així, s’ha inclòs l’exposició sobre Calella i la Sardana al Som Cultura Popular de Barcelona i s’han programat espectacles premiats com ‘La viola d’or’, Premi de la Crítica a Millor Disc de Clàssica de 2015 – Premis Enderrock 2016. A més a més, aquest 2016 les escoles de Calella “repeteixen la inclusió del curset d’ensenyament de sardanes en horari lectiu als nens i nenes de primària”, el que és una molt bona notícia pel foment de la sardana.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.