Campanya a Mollerussa per promoure la mediació i afavorir la convivència davant el confinament

campanya convivència 1

  • L’ajuntament reparteix a les comunitats un cartell amb 7 consells sobre com actuar amb civisme i potencia l’atenció telefònica en la solució de conflictes  

L’Ajuntament de Mollerussa inicia avui una campanya de sensibilització per afavorir la bona convivència entre les comunitats de veïnatges amb l’objectiu de contribuir a evitar qualsevol conflictivitat derivada de la situació de confinament arran de l’estat d’alarma. Per aquest motiu, ha editat un cartell amb 7 consells específics que repartirà entre les comunitats i també difondrà a través de les entitats vinculades amb el Consell Social Municipal i les canals oficials del consistori. Entre els consells que es donen hi ha el de vigilar amb el volum dels aparells electrònics i els horaris de funcionament d’aquests, tenir cura dels animals domèstics o més paciència i comprensió amb les famílies amb infants convivint al domicili.

La campanya també va acompanyada d’un recordatori de la possibilitat d’acudir al Servei de Mediació Social i Comunitària de l’Ajuntament per ajudar en la resolució de qualsevol conflicte que pugui sorgir arran de la situació social actual. En aquest sentit, es recorda que el servei continua actiu per assessoraments telefònics i que per sol·licitar aquesta intervenció cal demanar cita a través d’una instància genèrica disponible a la Seu electrònica que hi ha a la web municipal www.mollerussa.cat o per telèfon a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania al 973-60 07 13. Tanmateix també es recorda que per actuacions d’urgència concretes es pot trucar a la Policia Local al 973-60 20 00 i alertar de la situació.

campanya convivència

Ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, els quals han indicat que la campanya ve motivada per donar servei a la ciutadania davant “certes tipologies de comportament que el confinament ha accentuat” i que provoquen disfuncions en la convivència entre el veïnatge.

digues la teva

El consistori reinventa el ‘Digues la teva’ per a la gent gran

L’Ajuntament ha reactivat avui l’activitat Digues la teva, nascuda del programa No et quedis a casa amb la missió de fomentar la relació social entre el col·lectiu de la gent gran a través de tertúlies dirigides per la figura de l’Amiga de la Gent Gran sobre diferents temes que els puguin neguitejar o interessar. L’objectiu, a banda de generar espais de trobada, és conèixer les inquietuds d’aquest sector de la població per poder-les tenir en compte a l’hora de dissenyar les polítiques socials municipals.

Les tertúlies, les primeres de les quals giraran al voltant de les mesures adoptades per frenar el coronavirus, es faran cada dimarts i dijous via virtual i per apuntar-s’hi cal trucar al Casal per a la Gent Gran (973 71 23 76) els dijous de 9 a 2 del matí. Les persones interessades rebran per WhatsApp un vídeo tutorial de com connectar-se. Aquest dijous es començarà amb el primer grup de persones interessades a les quals s’ha contactat ja a través de les trucades que es fa a totes les persones majors de 65 anys des que va començar l’estat d’alarma per conèixer les seves necessitats i oferir ajuda, unes trucades que s’han fet ja a més de 560 persones, segons han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, aquest matí quan han donat a conèixer l’activació de nou d’aquest servei.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.