Campanya per combatre les agressions sexistes i sexuals a totes les festes majors del Pla d’Urgell

Prevenir, detectar i combatre la violència sexual o les agressions sexistes són els objectius de la campanya “Per un municipi lliure de sexisme”, que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell implementarà a partir d’aquest dimarts a cada festa popular del territori. La voluntat de l’ens és sensibilitzar la població per tal de fer front a aquesta problemàtica, que a tall d’exemple, ja ha registrat quatre casos de violència masclista a la comarca des del passat 15 de juliol.

Els protagonistes de la campanya, que es va iniciar a la festa major de Mollerussa del passat mes de maig, són 21 joves del Pla d’Urgell que han cedit la seva imatge per als cartells que es col·locaran en espais públics i on es podran llegir frases com “Jo decideixo com acabo la nit” o “Tinc el dret a tornar a casa sense por”. Així mateix, també es repartiran fullets pedagògics a cada municipi on s’expliquen com identificar una actitud o agressió sexista i com fer-hi front. En aquest sentit, un dels objectius d’aquestes mesures és superar de manera conjunta l’estigma de l’agressió sexual.

La Festa Major de Torregrossa, que s’iniciarà aquest divendres, serà el punt de partida de la campanya que també preveu habilitar progressivament als espais de festa diversos punts d’atenció per a les persones que hagin estat víctimes d’un cas de violència sexista o d’una agressió sexual.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.