Campanya per trobar i ajudar totes les persones majors de 65 anys de Mollerussa que viuen soles

Campanya A Mollerussa no estàs sol@

  • La Policia Local detecta un increment de queixes veïnals per abús en la durada i el volum de la música en les expressions solidàries del vespre 

L’Ajuntament inicia a partir d’avui a través del servei Ajude(M)ollerussa una campanya sota el lema A Mollerussa no estàs sol@ per demanar la col·laboració ciutadana a l’hora de localitzar totes les persones majors de 65 anys que viuen soles a la ciutat i que no estan vinculades a cap equipament municipal o a cap xarxa social a través d’entitats de referència per aquest col·lectiu. L’objectiu és poder contactar-hi per tal de conèixer la seva situació personal arran de la situació d’alarma generada per frenar la Covid-19 i oferir-los ajuda en cas que la necessitin.

De fet, des de l’Ajude(M)ollerussa ja s’han realitzat, des que es va posar en marxa el 16 de març, un total de 386 trucades a persones de més de 65 anys que estaven a la base de dades de la regidoria d’Acció Social i Ciutadania com a usuaris del Casal per a la Gent Gran o a través del programa No et quedis a casa impulsat per afavorir un envelliment actiu. Ara, però, amb la col·laboració ciutadana i també del CAP i de les entitats socials vinculades al col·lectiu de la gent gran, es vol ampliar aquesta base de dades per poder arriba a més gent i oferir-los un millor servei.

L’inici d’aquesta campanya ha estat comunicat per la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, en el marc de la reunió periòdica del comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, convocada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha tingut lloc aquest migdia. La reunió també ha servit per actualitzar les dades del servei Ajude(M)ollerussa pel que fa a les trucades rebudes que ja són un total de 420, les quals han derivat en 380 actuacions directes per part de la cinquantena de persones voluntàries com poden ser la compra de menjar o fàrmacs o treure a passejar les mascotes.

La reunió també ha servit per constatar que no hi ha hagut canvis pel que fa a les dades mèdiques oficials de manera que hi ha registrats 32 casos de persones positives, una de les quals segueix aïllada i controlada en un centre residencial de la ciutat. També cal destacar que es manté en 7 les persones que han perdut la vida a causa del virus mentre que ja són cinc les persones han aconseguit curar-se, segons dades facilitades pel CAP de Mollerussa.

Així mateix, per part de la Policia Local s’han aixecat 4 actes durant el cap de setmana per no respectar el decret de confinament i s’ha constatat un increment de queixes veïnals pel que fa a l’abús que es fa en algunes comunitats quant a la durada i el volum de la música en les expressions solidàries al personal sanitari i els cossos de seguretat que es repeteixen cada vespre en diferents zones de la ciutat.


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.