Cancel·len definitivament el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Les darreres setze edicions s’havien celebrat a Mollerussa i es va deixar de fer arran de la pandèmia

Pla mitjà on es poden veure diversos escolars llegint al 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, a Mollerussa, l’1 d’abril de 2019. (Horitzontal)

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i l’Ajuntament de Mollerussa, com a organitzadors del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, han anunciat la cancel·lació de noves edicions. El Saló és una iniciativa que va celebrar la primera edició l’any 1984 i al llarg de la seva història es va celebrar en diferents espais i ciutats del país. Ara feia 17 edicions que es feia a Mollerussa, enriquint i complementant la programació cultural i literària de la capital del Pla d’Urgell però amb un impacte que arribava al conjunt de les comarques de Ponent i atreia visitants d’arreu. L’any passat, arran de la pandèmia es va cancel·lar i ara s’ha decidit no recuperar aquesta activitat emblemàtica.
El Saló reunia anualment una mostra àmplia de la literatura infantil i juvenil catalana i articulava un programa amb exposicions, activitats, tallers, maratons de lectura en veu alta, una jornada pedagògica i una trobada de biblioteques, entre d’altres.

Tant l’Ajuntament de Mollerussa com el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil han acordat explorar noves fórmules per continuar treballant per la promoció de la lectura i el llibre infantil i juvenil. En aquest sentit, el consistori està estudiant noves maneres de continuar esperonant la lectura entre els infants i joves que complementin les accions de ‘Mollerussa Municipi Lector’, programa de motivació a la lectura que funciona amb èxit a la ciutat des de l’any 2008. De la seva banda, el Consell treballa ja en noves fórmules per impulsar la presència i la difusió de la literatura infantil i juvenil catalana a tot el país.

Les dues entitats, que continuaran col·laborant en el context del programa ‘Mollerussa Municipi Lector’, celebren tots aquests anys d’acció compartida que els han permès acompanyar la formació de milers d’infants i joves lectors, amb la convicció que el camí encetat amb el Saló continuarà amb noves iniciatives.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.