Carme Forcadell defensa el cooperativisme com a valor del país quan es compleixen 100 anys de la de Linyola

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell va presidir ahir la celebració del Centenari de la Cooperativa de Linyola. Forcadell que va ser l’encarregada de descobrir una placa commemorativa, va defensar els valors del cooperativisme.

Pel que fa a la citació judicial per declarar el proper 16 de desembre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a investigada per haver deixat votar a la cambra les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent, Forcadell va recordar que va complir amb les funcions de la presidenta del Parlament i que sempre defensaria la llibertat d’expressió i participació.

Des del departament d’Agricultura, el director general d’Alimentació, Antoni Díaz va explicar que la política de fusions de cooperatives que s’ha vingut desenvolupant en els darrers anys no ha estat suficient i adequada per a tots els casos i a partir de l’any vinent es promourà que el sector treballi les seves produccions a través de plataformes de comercialització que les faci més competitives.

Després de 100 anys, la Cooperativa de Linyola mira al futur amb l’objectiu d’ampliar la seva zona industrial. Preveu construïr una nau d’entre 2500 i 3000 m2 d’aquí a dos anys en uns terrenys propers que acaba de comprar. L’altre objectiu, és mantenir els seus socis. Actualment en té més de 350.

Linyola es va vestir de gala per commemorar l’efemèride. La cooperativa factura 20M d’euros anuals i produeix 40.000 tones de panís, 12.000 de blat i ordi i 10.000 d’alfals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.