Carme Polo i Ricard Lobo presenten als jardins de la Casa Canal el seu homenatge a la festa del llibre i la rosa

carme polo llibre

  • El llibre repassa els orígens de la celebració en tres idiomes amb la voluntat de promocionar la candidatura a Patrimoni de la Unesco

Els jardins de la Casa Canal han estat aquest dilluns al vespre l’escenari de la presentació del llibre Sant Jordi, llibres i roses, de la periodista filla de Mollerussa, Carme Polo, i de l’arquitecte Ricard Lobo, en el qual els autors fan un homenatge a la festa del llibre i la rosa amb voluntat de contribuir a promocionar la candidatura a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

Carme Polo, qui ha lloat la tasca del sector llibreter perquè són qui realment coneixen els gustos dels lectors, ha fet un repàs a la història de la festa des dels seus orígens, fent especial incís en la significació que té. Per la seva part, Ricard Lobo va voler agrair la col·laboració d’una vintena de personalitats de l’àmbit social i cultural com són, entre altres, Ferran Adrià, Pasqual Maragall, Federico Mayor Zaragoza, Paul Preston o Perico Pastor.

carme polo llibre 1

La presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha valorat el fet que el llibre estigui escrit en català, castellà i anglès, fet que contribueix a “difondre arreu l’esforç voluntariós de la candidatura de Sant Jordi a patrimoni mundial”. Solsona va animar a participar de la festa, que enguany s’ha traslladat al 23 de juliol arran de la pandèmia, ja que “volem que la cultura i les llibreries visquin i no només sobrevisquin.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.