Castell del Remei acollirà en dos anys un museu sobre el vi i l’activitat de l’antiga colònia agrícola de la seva finca

L’interior del celler Castell del Remei acollirà, en un termini de dos anys, un centre d’interpretació sobre l’elaboració del vi i les activitats que històricament s’han dut a terme a l’antiga colònia agrícola. De moment, s’han recollit fotografies antigues i també s’han fet diverses entrevistes per tal de recuperar la memòria viva de la finca a través d’aquelles persones que ho van viure de primera mà. Tot plegat, s’emmarca en un projecte que comptarà amb una inversió global d’1,2 milions d’euros i que també pretén posar en valor els diferents espais que hi ha a la finca.

Pel que fa a la producció vitivinícola d’aquest celler i de la resta dels que conformen el grup Tomàs Cusiné, l’aposta passa per l’ecologia. De fet, un 40 per cent del que es reculli aquesta campanya ja serà amb aquest distintiu i es preveu que d’aquí a cinc anys s’hagi arribat a tota la producció. Serà un pas més en el procés de reconversió varietal que s’està duent a terme.

Tot plegat es farà posant en valor varietats autòctones com ara la garnatxa, el trepat o el garrut i donant a conèixer més el procés d’elaboració del producte, tendència que cada cop és més demandada entre els consumidors, sobretot per posicionar-se en mercats internacionals com ara els països del nord d’Europa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.