Censen una quarantena de micromamífers a l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Un dels micromamífers censats a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana organitza, dos cops a l’any, una activitat important per poder fer un seguiment dels micromamífers existents a l’espai natural. El museu de Granollers, el Consorci i EGRELL,són els encarregats de fer aquesta tasca que forma part del programa de seguiment de petits mamífers de Catalunya (SEMICE),

L’actuació del mes de novembre es converteix en un taller pràctic en que els participants poden veure com es col·loquen unes petites caixes, en unes zones predeterminades, per tal que els micromamífers quedin atrapats, i així poder-los estudiar i tornar-los a alliberar. En aquesta ocasió es van poder censar ratolins de bosc, ratolins mediterranis i musaranyes, que es van mesurar, pesar i se’n va determinar el sexe.

Per tal d’establir un cens i fer-ne el seguiment adequat als micromamífers, se’ls   fa una marca, en el cas de les musaranyes tallant una mica de pèl, i a els dos ratolins amb una petita anella a les orelles. La presència d’aquesta animalets, segons ha explicat el director del Consorci de l’Estany, Toni Costa, és un bon indicador de la qualitat del medi i que hi ha predadors que sen’ alimenten, com poden ser els rapinyaires nocturns, els xoriguers i les òlibes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.