Ciuraneta aposta pel coneixement com ajuda als fruticultors per a ser més competitius

El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha estat l’encarregat d’inaugurar la XX Jornada Fructícola que l’IRTA duu a terme avui i demà a Mollerussa. Des de la capital del Pla d’Urgell ha encoratjat als productors a buscar ajuda en la recerca per aconseguir ser més competitius. També s’ha referit a les demandes de les agrupacions agràries que consideren com a necessari una excepció que els permeti fixar un preu de venda mínim per la fruita per evitar vendre sota cost. En aquest sentit, ha dit que aquest tema s’està tractant dins l’àmbit de competència europeu però que cal buscar alternatives per tal de fer front al pes que té la gran distribució.

A les jornades també s’ha parlat de les noves fruites d’ós, de llavor i dels fruits secs del programa d’obtenció de varietats de l’IRTA que té com a objectiu analitzar quines són les més òptimes de produir al territori. En aquest sentit, els treballs de recerca han permès conèixer prop d’una vintena de varietats de préssec registrades a Catalunya que ja s’estan cultivant en una superfície superior a les 100 hectàrees. Una fase del procés que ben aviat s’extendrà a d’altres de poma i pera que en aquests moments s’estan analitzant.

La Jornada Fructícola, que ha assolit una trajectòria de dues dècades amb la participació de més de 30.000 persones durant aquests 20 anys, també ha presentat les darreres novetats en àmbits com el de les xarxes antipedra o les varietats que poden ser resistents al foc bacterià.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.