Col·lecció de més de 4.000 caragols a Miralcamp

Ramon Massot va començar l’any 1990 a recopilar exemplars de terra i de mar així com artesanals quan regentava un restaurant de Barcelona

El veí de Miralcamp, Ramon Massot, disposa d’una col·lecció de més de 4.000 peces relacionades amb el caragol que ha acumulat en els darrers trenta anys. El punt de partida de la seva mostra neix quan regentava el restaurant Atenes de Barcelona l’any 1990 i va confeccionar una carta amb una trentena de plats on aquest mol·lusc era l’ingredient protagonista.

Després d’exhibir-la al restaurant, Massot va traslladar la seva col·lecció al seu domicili. Principalment s’hi poden observar caragols de terra i de mar així com fets de ceràmica de diferents punts del món com els Estats Units, Cuba, la República Txeca, entre altres. Tot i que ja ha rebut algunes visites, la intenció és obrir l’espai al públic quan la situació sanitària millori.

La col·lecció, que compta també amb pintures, llibres, camisetes o barrets, són peces que Massot ha adquirit o que li han dut amics i clients del seu antic negoci. Tot plegat, però, amb la complicitat de la seva dona.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.