Comença el buidatge parcial de l’estany d’Ivars i Vila-sana per millorar la qualitat de l’aigua

El Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha començat aquest dijous el buidatge parcial de la llacuna amb l’objectiu de renovar i millorar la qualitat de l’aigua. L’actuació permetrà, entre altres, reduir la càrrega de matèria orgànica ja que algunes zones de l’estany tenen molt poc oxigen o fins i tot és inexistent. La sobrepoblació de carpes hi té un paper significatiu.

S’ha descartat de moment el buidatge total de l’estany i operacions com aquesta, es pretén repetir-les  cada 7 o 9 anys. El buidatge també servirà per conèixer la presència d’espècies invasores i autòctones amb més exactitud.

La previsió és rebaixar el nivell de l’aigua entre 1,1 i 1,2 metres i es preveu que l’actuació acabi a finals de novembre. Llavors el sediment quedarà a l’aire lliure i l’oxidació de la matèria orgànica passarà directament a l’atmosfera. Durant un parell de setmanes, l’estany tindrà un nivell baix d’aigua i seguidament es començarà a reomplir amb l’aigua procedent del Canal d’Urgell, actuació que es preveu que es completi durant la pròxima primavera amb l’inici de la campanya de reg.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.