Comença el muntatge del dispositiu per al 14-F a Mollerussa, que concentra els 3 col·legis als Pavellons Firals

Pla mitjà on es pot veure el responsable de seguretat del 14-F a Mollerussa, Ramon Xinxó, amb els EPIs que tindran els membres de les meses electorals, el 8 de febrer de 2021. (Horitozontal)

Pla mitjà on es pot veure el responsable de seguretat del 14-F a Mollerussa, Ramon Xinxó, amb els EPIs que tindran els membres de les meses electorals, el 8 de febrer de 2021. (Horitozontal)

El muntatge del dispositiu especial per a les eleccions al Parlament del 14-F a Mollerussa ha començat aquest dilluns amb l’arribada i instal·lació del material als Pavellons Firals. Els tres col·legis electorals del municipi es concentraran en aquest gran equipament per tal de garantir així la seguretat de votants i personal de les meses davant la covid-19. El responsable de la logística del dispositiu, Ramon Xinxó, ha explicat que es faran tres processos de desinfecció, abans, durant i després de les votacions. Així mateix, està previst que a finals de setmana es porti a terme un “simulacre” de com serà la jornada electoral amb personal de l’Ajuntament.
Ramon Xinxó ha explicat que seguint els protocols del Govern per desenvolupar amb seguretat la jornada d’eleccions al Parlament, es va decidir concentrar els tres col·legis electorals de Mollerussa als Pavellons Firals. Ara s’ha començat a distribuir l’espai i a delimitar els diferents punts de votació amb tanques que garantiran la distància de seguretat. “Tot estarà diferenciat”, ha remarcat Xinxó, que també ha explicat que la gent no podrà coincidir a l’interior del pavelló de forma massiva i s’intentarà que les cues sempre siguin a l’exterior. En aquest sentit, durant la jornada electoral es controlarà l’aforament del pavelló a través de les diverses càmeres de seguretat que hi ha instal·lades als pavellons.

Ara s’ha començat a fer el muntatge i una vegada estigui es faran les primeres proves. Mentrestant, es farà un procés de desinfecció de tot el material i mobiliari. També està previst fer-ne un al llarg de diumenge i un darrer després de les eleccions. Tot plegat perquè la gent pugui votar amb “la màxima seguretat possible”. En aquest sentit, Ramon Xinxó ha destacat que els Pavellons Firals són una instal·lació gran, que està ben ventilada, amb moltes portes d’emergència i finestrals que en conjunt fan que reuneixi les millors característiques per acollir el 14-F. Precisament en aquest mateix equipament, ja es va fer l’any passat un cribratge massiu per a ciutadans de tota la comarca del Pla d’Urgell.

11 meses dels 3 col·legis electorals que hi ha a la ciutat

Els pavellons concentraran les 11 meses dels 3 col·legis electorals que hi ha a la ciutat dibuixant diferents circuits ben delimitats per evitar aglomeracions. La ciutadania que habitualment vota a les 4 meses de l’Escola Municipal de Música, votarà al Pavelló Verd, amb una ruta marcada d’accés i una altra de sortida. El mateix es farà amb les persones que voten habitualment a les 5 meses del col·legi La Salle i les que ho fan a les dues del col·legi El Carme. Aquests dos col·legis estaran ubicats al Pavelló Pla d’Urgell però amb portes d’accés i sortida clarament diferenciades.

Per afavorir les mesures de mobilitat interna i de seguretat, es comptarà amb la col·laboració de 12 persones auxiliars entre personal contractat i voluntaris de Protecció Civil que donaran suport als 16 funcionaris municipals que treballaran en el funcionament del dispositiu. Totes aquestes persones així com els membres de les meses electorals comptaran amb tots els materials de protecció necessaris per poder dur a terme la seva funció amb seguretat.

Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.