Comença la campanya de reg amb perspectives més favorables que l’anterior

Aquest matí Manifest del Gran Urgell ha presentat un centenar de reclamacions patrimonials a la comunitat de regants

El Canal d’Urgell comença una nova temporada de reg amb perspectives més favorables que l’anterior. Un inici marcat per la poca demanada dels regants gràcies a les pluges, fet que podria prorrogar l’obertura fins a l’abril.

Onze mesos després del tancament prematur, els regants del Canal d’Urgell han començat aquest dilluns una nova campanya de reg amb una situació més favorable que l’any anterior, però amb un sector cada cop més tensionat.

Paral·lelament, a les 12 del migdia, cinquanta pagesos de la Plataforma Manifest Gran Urgell han presentat un centenar de reclamacions patrimonials a la comunitat de regants per les pèrdues causades per les restriccions a cultius herbacis que no van poder regar l’any passat.

Els afectats denuncien no haver cobrat cap ajuda mentre que els productors de fruita, que sí que van poder regar, ja han cobrat indemnitzacions. La plataforma no descarta optar per la via judicial i presentar una demanda col·lectiva al contenciós administratiu si no s’atenen les seves peticions.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.