Comença la temporada sardanista a Mollerussa amb la ballada de Diumenge de Rams

BALLADA DE RAMSLa tradicional festa de les palmes i els palmons donarà la benvinguda a la temporada de ballades i a l’activitat sardanista que organitza l’Agrupació de Mollerussa per aquest 2018.

El diumenge 25 de març, la plaça de l’ajuntament de Mollerussa s’omplirà de sardanes i sardanistes que, al compàs de la Cobla Vents de Riella d’Agramunt, ballaran les primeres sardanes que s’interpreten aquest any en la capital del Pla d’Urgell.

La diada de la Mare de Déu de Montserrat serà la segona cita, amb la tradicional ofrena floral i la posterior ballada de sardanes a les 7 de la tarda a la plaça de l’ajuntament amb la cobla Jovenívola d’Agramunt. Maig és el més sardanista per excel·lència del calendari amb les ballades de Festa major i l’edició del 39è Aplec de la Sardana de Mollerussa. Un aplec que s’ha convertit en un referent i en una de les convocatòries sardanistes que atreu dansaires d’arreu del nostre territori i d’altres indrets del nostre país.

Gràcies a l’èxit obtingut l’estiu passat, l’Agrupació ha decidit mantenir les ballades de sardanes al llarg de tot l’estiu, concretament, tots els dijous del mes de juliol, en diferents indrets de la ciutat, i en l’acabat remodelat carrer Ciutat de Lleida els dijous del mes d’agost.

Els jardins de la Casa Canal acolliran una nova edició del Concert de Música per a Cobla el divendres 27 de juliol en el marc de les 4 Llunes d’Estiu que organitza l’Ajuntament de Mollerussa i diverses associacions de la ciutat.

L’Agenda de ballades clourà amb la festa de commemoració del monument a la sardana el dissabte 15 de setembre a 2/4 de 7 de la tarda en el Passeig i Plaça de la Sardana.

L’activitat sardanista però continua al llarg de l’any amb els cursos de sardanes que imparteix l’Agrupació tots els divendres de 8 a 9 del vespre a la Sala de ball de l’Amistat, oberts a tothom que vulgui participar-hi, i a les classes de sardana d’exhibició, esportiva i balls tradicionals els dilluns de 2/4 de 9 a 10 del vespre també a l’Amistat.

La sardana a les escoles.

Per tercer any consecutiu els tallers de sardanes entren a les escoles de la mà del Pla Educatiu d’Entorn i el Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i de l’Agrupació Sardanista. Tots els centres educatius de Mollerussa participen de nou en aquests tallers sardanistes impartits per monitors de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i que clouran amb una gran festa el pròxim divendres 13 d’abril en el pavelló 11 de Setembre i que va comptar amb la participació de més de 600 alumnes en l’anterior edició.

Assemblea General ordinària de Socis i Sòcies

La junta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa convoca als seus socis i sòcies a l’assemblea General Ordinària que tindrà lloc el dissabte 24 de març a les 6 de la tarda a la sala 2 de l’Amistat. En l’assemblea es retran comptes de les activitats de l’any 2017, de l’estat de comptes de l’entitat i de les activitats previstes per aquest 2018.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.