Comerços de Mollerussa venen regals que fomenten la inserció laboral de persones amb discapacitat

Una vintena d’establiments de Mollerussa han posat a la venda aquest dilluns diferents productes que volen ser el regal inclusiu d’aquest Nadal. Són objectes elaborats en el marc del projecte “Art d’Inclusió” de l’Acudam, on els usuaris de l’entitat social transformen els materials o mobles en desús en objectes decoratius o de detall, una tasca que també els ajuda a millorar les seves habilitats cognitives i fomenta la seva inserció laboral a través de l’art. En concret, fins a 17 establiments associats a Mollerussa Comercial col·laboren en aquesta iniciativa, que destinarà la recaptació a sufragar els costos d’aquest projecte, i també serà la cirereta al pastís de la campanya nadalenca a la capital del Pla d’Urgell.

El catàleg de productes a la venda és molt ampli i inclou sabons, elements de bijuteria, objectes decoratius fets amb paper o fusta, mobles reciclats, entre altres elements. Cada establiment però, ofereix els que més lliguen amb el seu sector empresarial.

El projecte “Art d’Inclusió” va néixer fa gairebé dos anys de la mà de Rosa Morera, la directora de l’Àrea d’Atenció a les Persones de l’Acudam. Trenta-cinc dels seus usuaris es beneficien actualment de l’activitat inclusiva. Els educadors i educadores de l’entitat orienten i assessoren els participants al llarg de tot el procés creatiu i d’elaboració dels productes i detalls.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.