Mollerussa impulsa un Consell de Participació Sènior adreçat a la gent gran

Té la voluntat de promoure la participació d’aquest col·lectiu en les polítiques municipals sota dos eixos d’acció: la comunitat i el casal

  • Tindrà un grup motor que es nodrirà d’aportacions dels col·laboradors que vulguin participar sota dos eixos de treball: la comunitat i el casal

L’Ajuntament de Mollerussa ja compta amb un nou òrgan assessor. Es tracta del Consell de Participació Sènior nascut amb la voluntat de promoure la participació de les persones grans en les polítiques municipals representant els seus propis interessos i els de la comunitat, tal com han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i  la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, en la presentació del nou ens que ha estat representat pel seu president, Jaume Pontí; la vicepresidenta Maria Amor Ginestà i la secretària, Neus Boixadera.

Solsona ha indicat que es tracta no només d’impulsar programes destinats a promoure un envelliment digne sinó també de fer polítiques actives que ajudin a “dissenyar estratègies i repensar la ciutat”. Per això, ha indicat que el fet de comptar amb interlocutors organitzats i proactius ajudarà a crear sinèrgies. Per la seva banda, Anna Carné ha remarcat la importància de donar veu a la ciutadania i ha dit que l’experiència amb els altres consells de participació que s’han activat des de l’ajuntament sempre ha estat positiva.

El nou òrgan de participació estarà impulsat per un equip motor format per 7 persones, el qual comptarà amb un grup d’una vintena de persones més que actuaran com a col·laboradores i la conducció de dos tècniques municipals com són la figura de l’Amiga de la Gent Gran i la referent del Casal Municipal per a la Gent Gran. El grup motor, que es reunirà una vegada al mes, treballarà en dues comissions diferenciades: la Sènior Casal, que impulsarà accions vinculades al casal com a espai de referència d’aquest col·lectiu i la Sènior Comunitat, la qual promourà activitat destinada al teixit associatiu i ciutadà, segons ha explicat Jaume Puntí.

La readaptació de l’activitat del casal i una enquesta ciutadania, els primers projectes

Un cop constituït el Consell de Participació Sènior els dos primers projectes que s’han fixat per començar a caminar han estat una readaptació del Casal Municipal de la Gent Gran tant pel que fa a la decoració com també al programa d’activitats que s’hi ofereixen i l’elaboració i difusió d’una enquesta ciutadana sobre els interessos i les preferències de la població adulta i gran de la ciutat amb l’objectiu de dissenyar la ciutat en la què es vol viure.

Així mateix, també s’obrirà un perfil de Facebook per tal de poder connectar amb la població usuària del servei per millorar els canals de difusió de les activitats del Consell de Participació Sènior i alhora recollir també les inquietuds del col·lectiu al qual s’adreça.

Pel que fa a la composició de l’equip de persones col·laboradores, a partir de demà i fins el pròxim dia 24 s’obrirà un procés d’inscripció a través del mòbil del Casal Municipal (696 967 677) amb atenció de dilluns a divendres de les 10 a la 1 del migdia. Les inscripcions es faran per rigorós ordre de trucades i s’acceptaran fins a un màxim de 20 persones. Paral·lelament, es contactarà amb totes les entitats socials del territori, posant l’èmfasi en les que ofereixen serveis i recursos per a la gent gran, amb l’objectiu de sumar complicitats en el projecte.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.