Constaten una millora de la salubritat dels sediments emergits a l’estany d’Ivars i Vila-sana

El procés de buidatge parcial de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha constatat una millor salubritat dels sediments emergits, que una vegada han quedat exposats a la superfície s’estan oxidant i abandonant l’aspecte negrós per manca d’oxigen que provocava deficiències en la qualitat de l’aigua. Per tant, s’espera que aquest fet contribueixi a la millora de la salut de la llacuna quan es comenci a reomplir.

Així mateix, l’operació ha afavorit la major presència d’avifauna i micromamífers que troben aliment precisament en els sediments. Pel que fa a les espècies invasores, s’ha ratificat la presència del cranc americà, però no s’ha detectat per ara ni musclos zebrats o cloïsses asiàtiques.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida i del Consorci de l’estany, Joan Talaran, ha remarcat la necessitat de compaginar les accions per millorar la qualitat ambiental de l’espai amb la seva atracció turística.

Recordar que el Consorci preveu adequar un espai gastronòmic i de divulgació de natura a la primera planta de Cal Sinén i millorar les àrees recreatives a les zones d’estacionament.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.