Conveni del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Lleida i l’Ajuntament de Linyola per atendre els efectes de la Covid-19

L’acord permetrà la contractació d’una psicòloga professional que oferirà un servei gratuït pels veïns

La delegació territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Ajuntament de Linyola han signat avui un conveni de col·laboració per afrontar l’atenció psicològica de la població davant dels efectes de la Covid-19 en la salut mental. Gràcies a aquesta acció, l’Ajuntament de Linyola ha contractat una psicòloga, que oferirà un servei gratuït a través del COPC Lleida, per ajudar als seus veïns a tenir cura dels efectes de la pandèmia. La iniciativa, innovadora i pionera a Catalunya en una localitat amb només 2.600 habitants, facilitarà el servei a les persones que, ja sigui perquè han perdut familiars durant els confinaments i tenen pendent l’elaboració del dol o bé perquè la crisi els ha afectat directament, necessiten suport psicològic o bé han vist agreujades les seves patologies prèvies.

El president de la delegació territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Jaume Celma, ha animat als altres municipis que se sumin a la iniciativa de Linyola i ha valorat com molt positiva l’eficàcia del servei que presta aquesta professional de la psicologia. Celma ha destacat que l’important és que “altres ajuntaments ofereixen aquest tipus de servei per pal·liar els efectes de la pandèmia”.

Aquest conveni neix de la demanda de col·laboració per part de l’Ajuntament de Linyola al COPC amb l’objectiu d’implantar una acció de suport emocional pels veïns afectats per la situació sanitària i social patida per la pandèmia Covid-19, on a Linyola va afectar especialment a conseqüència dels brots declarats el desembre de 2020 i el gener d’enguany.

Per la seva banda, l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha recordat que la necessitat del conveni va sorgir després del brot pandèmic viscut amb especial virulència a Linyola durant el desembre i gener passats. Per aquest motiu, ha detallat que “vam detectar la necessitat d’oferir assistència psicològica gratuïta per fer front a episodis d’angoixa i depressions, derivats de la generació de situacions d’estrès continuat per les mesures de confinament i també per experiències de dol poc resoltes, especialment observades en els col·lectius de més edat. Mases ha explicat que es tracta d’una professional que pot oferir diferents tipus de teràpia, tant grupal com individual i acompanyaments.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.