Convocada una nova edició del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha obert el termini per a la recepció d’originals per al 26è Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, que en aquesta edició portarà el segell del dissenyador  Xabier Villafranca.

La imatge gràfica s’inspira en els versos” Veig papallones i les deixo enrera. Ullpresa vinc a tu per l’espiral del fum, amb vol de bruixa i amb granera”, del poemari Bruixa de Dol (Edicions El mall),  obra d’alt  llenguatge simbòlic i domini mètric,  que l’autora  escriu a l’edat de 25 anys.

El president Carles Palau ha destacat que la voluntat de l’ens és que el Premi arribi al màxim públic en general i ha recordat la poetessa pel seu compromís amb el País, la consciència feminista i la vinculació amb els orígens: la família i  el municipi d’Ivars d’Urgell.

Maria-Mercè Marçal va néixer el 13 de novembre de 1952, a Barcelona, però sempre es va considerar originària d’aquest municipi del Pla d’Urgell, on va viure durant anys i on reposen les seves despulles. Està considerada com una de les veus més altes de la lírica i la seva obra s’ha traduït  a diferents llengües com l’anglès, el japonès o el rus, així com també ha estat àmpliament musicada. “És una icona vigent de l’empoderament de la dona, que marcarà la política cultural de l’ens comarcal en els propers anys”, ha avançat  el president del Consell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.