Coordinació institucional entre els Bombers de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell

Foto visita parc de Bombers

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell es reuneix amb el cap del Parc de Bombers de Mollerussa per establir futurs projectes de col·laboració en matèria de protecció civil i emergències

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, es va reunir aquest dilluns amb el cap del Parc de Bombers de Mollerussa, Rodolf Pérez, -acompanyats, respectivament, per altres responsables de sengles organitzacions- a fi de poder intensificar la col·laboració institucional en matèria de protecció civil i emergències.

Actualment, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ja dona suport a la redacció d’un document supervisat pel parc de Bombers de Mollerussa on s’identifica la xarxa d’hidrants de tots els pobles del Pla d’Urgell.

La reunió del president Panadés amb els responsables del Parc de Bombers de Mollerussa s’emmarca dins de les visites institucionals que s’estan duent a terme des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell en aquests primers mesos del nou mandat per tal de donar a conèixer els serveis de la institució i recollir les demandes i necessitats del territori.

Foto curs d'alfabetizació de català a Torregrossa

El Consell també inicia diferents formacions d’alfabetització per a immigrants

D’altra banda, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha programat diferents activitats d’alfabetització en català per a immigrants abans no finalitzi l’any. La primera formació s’ha iniciat aquesta setmana a Torregrossa, en el marc del programa “Lletres per a Tothom”, que porta a terme la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, en el marc d’altres accions amb la mateixa finalitat, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell també coordinarà, juntament amb altres institucions, noves formacions en alfabetització en català a Ivars d’Urgell, Linyola, Barbens i Bell-lloc d’Urgell.

Per a l’elecció dels municipis, es té en compte el nombre de població immigrada. Aquestes classes permeten als participants familiaritzar-se amb els caràcters dels alfabets occidentals i es poden completar amb altres accions formatives, com ara de coneixements culturals.

L’acte de benvinguda va anar a càrrec del president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, i de la tinent d’alcaldia de Torregrossa i consellera comarcal, Maribel Zamora.  També hi eren presents representants del consistori i del mateix consell que fan possible el desenvolupament d’aquestes accions formatives.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.