Creix un 40% del nombre de reclamacions vinculades al consum energètic al Pla d’Urgell

Les famílies vulnerables condicionades a contractar una tarifa regulada han rebut factures que en alguns casos tripliquen les que ofereix el mercat lliure

L’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor del Pla d’Urgell ha registrat un increment del 40% del nombre de reclamacions vinculades al consum energètic. Un dels principals col·lectius afectats són les famílies vulnerables que reben el bo social, un descompte a la factura de l’electricitat, pel qual són condicionades a contractar una tarifa regulada, que s’ha encarit fins al punt que en alguns casos ha suposat un import tres vegades superior respecte al del mercat lliure.

En aquest sentit l’oficina ha registrat també moltes consultes i queixes relacionades amb la facturació de la llum després del canvi de tarifes per horaris que s’ha aplicat des del juny passat. En alguns casos no s’ha rebut cap factura durant mesos i en altres l’import a pagar era incorrecte i desorbitat.

A més, l’Oficina ha rebut també reclamacions en relació a les ofertes de preus que diverses comercialitzadores de llum han ofert als seus clients i que després no han complert. Pel que fa a les problemàtiques financeres també s’han incrementat en un 20% més respecte a anys anteriors, especialment per fraus.


Informen: Ignasi Gómez, Nil Xifré i Danae Osorio

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.