Creixen un 80% en tres anys les reclamacions per compres per internet al Pla d’Urgell

  • L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor ha rebut enguany prop de 1.000 consultes de diferents àmbits i 222 reclamacions

L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor (OCIC) del Pla d’Urgell, ubicada al Consell Comarcal, ha rebut des de principi d’any 927 consultes de consumidors i 222 reclamacions. La majoria de les queixes fan referència a serveis de telecomunicacions, seguides dels subministraments de llum, gas i aigua. Destaca però, l’augment de les reclamacions relacionades amb el transport aeri, i especialment, amb les compres per Internet, que s’han incrementat un 80% en els darrers tres anys.

L’OCIC facilita al consumidor un servei d’arbitratge gratuït per tal que amb un procés de mediació les dues parts acordin una solució. Des del gener hi ha hagut al Pla d’Urgell 12 arbitratges i pràcticament tots s’han resolt de forma positiva a favor del client.

Per beneficiar-se del servei, el consumidor només cal que es personi el dia que se’l cita, tanmateix, no totes les empreses estan adherides al sistema d’arbitratge de Catalunya i el client no té l’oportunitat de recórrer a aquesta mediació pública i gratuïta.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.