Cribratge a Mollerussa els dies 9, 10 i 11 de desembre

Secuencia 02.Imagen fija001

Foto: Mollerussa TV / Imatge d’arxiu del cribratge que es va fer a Mollerussa el passat mes de setembre coincidint amb l’inici del curs escolar

Mollerussa acollirà del dimecres 9 al divendres 11 de desembre un dels cribratges intensius que el Departament de Salut està impulsant per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya. La previsió és realitzar els tests al Pavelló Firal en els següents horaris: de 9 h a 13 h i de 15 h a 19 h. La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys de tota la comarca del Pla d’Urgell i la tècnica que s’utilitzarà serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Lleida compten amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, la Diputació de Lleida, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.