Crida a la vacunació de persones entre 30 i 50 anys a Mollerussa pels baixos índex de dosis injectades

En algunes franges hi ha fins a 12 punts de diferència en comparació amb la mitjana catalana

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha fet aquest dimarts una crida a la vacunació de les persones del municipi que tenen entre 30 i 50 anys, ja que els registres indiquen que estan per sota de la mitjana catalana arribant fins als 12 punts en algunes franges concretes com la que va dels 45 als 49 anys. Solsona ha dit que estan “preocupats” per aquesta qüestió que també s’ha abordat en les darreres reunions de seguiment del Comitè d’Emergències municipals. Així mateix, l’alcalde ha afegit que no saben el motiu exacte d’aquests baixos índex, ja que la ciutat compta amb un punt de vacunació fix als Pavellons Firals i també amb vacunes a disposició. Precisament dimecres es farà una marató sense cita prèvia.

Marc Solsona ha lamentat que el ritme de vacunació entre veïns de Mollerussa de determinades franges d’edat “no és el que voldríem”. Segons dades de dijous passat, entre les persones de 45 a 49 anys, hi ha una mitjana del 68,3% de veïns vacunats a la ciutat, mentre que a Catalunya, en aquesta mateixa franja, la mitjana és del 80,9%, per tant la capital del Pla d’Urgell està 12 punts per sota. El mateix passa en la franja dels 40 als 44 anys, que a Mollerussa els nivells de vacunació estan al 66% i a Catalunya al 76% (10 punts més). Dels 35 als 39 anys, a Mollerussa hi ha un 56% de la població vacunada i al conjunt del país un 68% (12 punts més); i finalment, dels 30 als 34 anys, la ciutat està al 49% i Catalunya al 59% (10 punts).

Solsona ha explicat que han fet una comparativa al conjunt de la comarca i és una situació que només té lloc a la capital. Igualment, també han fet una comparativa amb altres capitals de comarca de Ponent i tampoc es repeteix una situació igual. Hi ha un “decalatge”, ha afirmat, i es desconeix si és deu a les vacances, a l’estancament o al fet que durant unes setmanes no hi va haver vacunes. Ara, aquesta situació s’està abordant a les reunions del Comitè d’Emergències municipals per veure si cal prendre alguna decisió al respecte. Pel que fa a la franja de 12 a 15 anys, Solsona ha dit que s’està anant “al ritme que toca”.

Per tot plegat, l’alcalde ha recordat que aquest dimecres hi ha una marató de vacunació sense cita prèvia als Pavellons Firals que també inclou, de les quatre a les sis de la tarda, la possibilitat que persones del sector hortofructícula es puguin vacunar amb la vacuna monodosis ja que la campanya de la fruita arranca aquests dies en aquesta zona de les comarques de Ponent.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.