Crida de l’Ajuntament de Mollerussa a extremar les precaucions en pujar a 10 els positius per coronavirus

Pla general on es pot veure el campanar de la parròquia de Sant Jaume de Mollerussa i una noia caminant pel carrer amb mascareta per evitar contagis del coronavirus, el 18 de març de 2020. (Horitzontal)

Cinc estan ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova i els altres cinc, confinats al seu domicili

L’Ajuntament de Mollerussa ha fet una crida a la ciutadania perquè extremi les precaucions i sigui responsable en el seguiment de les mesures de confinament establertes després de tenir confirmació de per part de Salut d’un total de 10 casos positius de coronavirus a la ciutat. D’aquests, cinc es troben ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova i la resta, al seu domicili en permanent contacte amb els serveis de control mèdic del CAP de Mollerussa. Així s’ha constatat en la reunió periòdica del comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, on també s’ha posat de relleu l’increment durant el cap de setmana de les actes aixecades per la Policia Local des que va començar l’estat d’alarma el 15 de març i que són un total de 61.
En concret, des de divendres i fins aquest dilluns al migdia s’han aixecat un total de 51 actes, que se sumen a les 10 denuncies comptabilitzades els primers dies.

Per aquest motiu, es recorda a la ciutadania que cal quedar-se a casa i només sortir en aquells casos en què està permès com és anar a treballar, adquirir aliments i medicaments, rebre assistència als centres sanitaris, desplaçar-se a entitats financeres i atendre o tenir cura de menors d’edat, gent gran o persones vulnerables i animals domèstics. Així mateix i per tal de facilitar la tasca de control als cossos de seguretat, es demana que des d’aquest dilluns es porti a sobre, ja sigui al mòbil o bé imprès, el certificat autoresponsable de desplaçament que es pot descarregar digitalment.

També es demana a la ciutadania que en treure la brossa es prengui les mesures de protecció adequades i, sobretot, procuri no deixar les bosses fora dels contenidors perquè aquest comportament agreuja el control de la higiene per part dels serveis responsables de la recollida. També es fa incís a la població en la necessitat d’emprar mesures d’higiene adequades en l’ús dels caixers automàtics de les entitats financeres.

Ajude(M)ollerussa rep 56 trucades i realitza 27 accions de serveis a domicili

D’altra banda, la reunió també ha servit per repassar el funcionament del nou servei Ajude(M)ollersusa que es va activar el passat 14 de març i que en el qual s’han inscrit fins aquest dilluns un total de 47 voluntaris. El telèfon d’atenció directa ha rebut un total de 56 trucades sol·licitant ajuda de diferent tipus i s’han dut a terme 27 accions directes d’atenció a domicili com poden ser portar aliments o medicaments o treure a passejar la mascota. També s’està en permanent contacte via telefònica amb la gent gran que viu sola i també amb els responsables de les residències, on no s’ha detectat fins ara cap cas positiu.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.