Darrers exàmens pràctics de pilot d’ultralleuger abans del canvi de la normativa de vol

El Jordi és una de les onze persones instruïdes al Club de Vol la Serra de Mollerussa que es presenta a l’examen pràctic per a poder pilotar un ultralleuger. És, encara, un dels darrers aspirants subjectes a l’antiga normativa de vol, que ha canviat aquest mes de maig. Abans de pujar a l’aparell, toca fer una revisió del seu estat i comprovar que tot funciona correctament. En el seu cas, ha fet 35 hores de vol de pràctiques abans d’examinar-se i endur-se l’aprovat.

Precisament la nova normativa obliga a tenir fetes, com a mínim 15 hores de vol en una escola d’instrucció com aquesta abans de poder-se examinar. També, en el cas del teòric, s’han introduït més àmbits d’estudi com ara la meteorologia o alguns aspectes mèdics.

Aquest aterratge el fa en Xavi, una altra de les persones que també ha passat l’examen després d’haver estat un any preparant-se per obtenir la llicència. El seu cas, aprovar significa haver realitzat un dels somnis que tenia des de petit.

El Club, que comptava amb mig centenar de socis al 2013, ha vist incrementar aquesta xifra en una vintena de persones més en només dos anys, fet que demostra que aquesta afició s’ha posat de moda.

Els aficionats coincideixen en què volar avui dia té un cost assequible ja que pilotar un ultralleuger val al voltant de 150 euros per hora, en el cas que es llogui l’aparell. Si el que es vol es adquirir-ne un, el preu dels de segona mà ronda els 30.000 euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.