Debat sobre consum responsable a Mollerussa

CONSUM-MOLLREUSSA

  • La xerrada serà aquest dijous 28 de novembre a les 19.00 h i comptarà amb la participació de tres experiències del territori: l’Associació ACUDAM, L’Olivera Cooperativa i l’empresa d’inserció Troballes.

“El teu consum com a eina de transformació social” és el títol de la jornada que s’ha programat a la Sala 2 del Teatre L’Amistat de Mollerussa el proper dijous 28 de novembre (19:00h), en el marc de la Campanya “Ja és Nadal a Mollerussa” de Mollerussa Comercial, amb l’objectiu de donar a conèixer els criteris de consum responsable, ètics i socials, tot empoderant a les persones consumidores de cara a la campanya comercial de Nadal. La sessió està organitzada per Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, amb la col·laboració del Casal Popular l’Arreu i de Mollerussa Comercial, l’Associació de Comerciants de Mollerussa.

La xerrada arrencarà amb un parlament de benvinguda a càrrec del Casal Popular l’Arreu. Després agafarà el relleu Marcel Vidal, de Ponent Coopera, per realitzar una introducció als conceptes del consum responsable i sostenible, els criteris per a un consum responsable i el comerç just.

La jornada finalitzarà amb tres experiències del territori: l’Associació ACUDAM, L’Olivera Cooperativa i l’empresa d’inserció Troballes. En el primer cas, es tracta d’una entitat sense afany de lucre d’ajuda a les persones. L’Olivera és una cooperativa d’integració social de producció ecològica de vins i olis, que promou el consum de productes ecològics, sostenibles i de proximitat. L’altra entitat participant, Troballes, és una empresa d’inserció laboral de recollida de roba de segona mà.

Precisament, la xerrada s’organitza el dijous 28 de novembre, la vigília del Black Friday perquè les persones consumidores prenguin consciència del poder de les seves accions respecte el consum que han fet canviar les estratègies comercials de les grans superfícies comercials i que incorporin en els seus hàbits de consum els criteris de responsabilitat i d’economia social i solidària.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.