Detenen un home a Mollerussa per furtar 61 pales de reg

Les pales estan valorades en uns 6.100 euros i se n’han recuperat 31

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat dilluns a Mollerussa un home, de 39 anys, com a presumpte autor de diversos delictes de furt. La detenció és el resultat d’una investigació iniciada el passat dia 7 de juny després de tenir coneixement que, entre els dies 3 i  5 de juny, s’havien furtat 61 pales de reg de 3 col·lectivitats de regants del Canal d’Urgell, valorades en uns 6.100 euros. Concretament, eren de tres ramals del canal amb afectació a Linyola, Bellvís, Vallfogona de Balaguer, el Poal i Térmens.

Les gestions fetes pels agents de la Unitat d’Investigació de Mollerussa va permetre constatar que les pales de reg furtades s’havien venut dies després en una deixalleria del polígon el Segre de Lleida. La inspecció efectuada a la deixalleria va permetre recuperar 31 de les pales sostretes, que han pogut ser retornades al seus legítims propietaris i identificar al presumpte autor del furt. La investigació va finalitzar el passat dilluns, pels volts de les 11.30 hores, amb la localització i detenció a l’avinguda d’Armengol V de Mollerussa del presumpte autor dels furts.

Les pales de reg, situades en diferents arquetes i pous de reg, són elements essencials per gestionar els cabals d’aigua de les diferents explotacions agrícoles. L’aigua perduda es calcula en 100 litres per segon durant 8 hores en dues col·lectivitats de regants, mentre que a la tercera, les pèrdues han estat del doble, ja que han afectat a dos regs.

El detingut, amb antecedents, va passar ahir a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.