Deu anys de col·laboració entre el Consell i l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell

Foto Visita a l'Arxiu Comarcal

El president del Consell Comarcal, acompanyat pel gerent i el director de l’Arxiu Comarcal consultant una de les planeres que conté plànols dels terrenys expropiats del Canal d’Urgell al 1860.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol intensificar la col·laboració que manté des de fa gairebé 10 anys amb l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, ubicat a Mollerussa. Així s’ha posat de manifest en la visita que el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha realitzat aquest dilluns a l’equipament, acompanyat  pel seu director, Daniel Vilarrúbias, i pel gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda.

L’ens comarcal ha ingressat bona part dels documents històrics de la seva titularitat en aquestes instal·lacions, en servei des del desembre del 2009. També ho han fet més de la meitat dels ajuntaments de la comarca del Pla d’Urgell. Per Panadés, la voluntat és fomentar que al llarg d’aquests propers anys es continuï des del Consell amb aquest bon ritme esglaonat d’entrades “per facilitar la recerca i la investigació acadèmica relacionada amb el Pla d’Urgell”.

Inaugurat al desembre de l’any 2009, l’Arxiu va entrar en servei amb una capacitat per instal·lar 7.500 metres lineals de documentació i avui compta ja amb quasi 2 km de documentació. La seva gestió és compartida entre el departament de Cultura, l’Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal.


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.