Deu parcel·les del polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell es vendran a empreses abans d’acabar l’any

Un dels carrers del polígon Vinyes del Mig amb dos operaris canviant lamllum d'un fanal. FOTO: ACN

Un dels carrers del polígon Vinyes del Mig amb dos operaris canviant la llum d’un fanal. FOTO: ACN

 

ACN. L’Intitut Català del Sòl (Incasòl) té previst vendre a partir de la tardor i abans d’acabar l’any 10 parcel·les de fins a 60.000 metres quadrats cadascuna al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell, situat al costat de l’autovia A-2. En una entrevista a l’ACN, el director de l’ens públic, Damià Calvet, ha explicat que després del ”fracàs” inicial d’aquest polígon de 600 hectàrees, on des del 2010 només compta amb una empresa, ”l’oferta ha repuntat” i ara hi ha una cartera d’empreses concretes que ”demanen poder-se instal·lar al polígon”. Una modificació puntual del Pla General de Bell-lloc permetrà l’activació dels instruments de gestió urbanística per fer-ho possible i segons Calvet, a principis de 2018 les empreses podran començar obra.

Damià Calvet ha explicat que després d’un repunt de l’oferta ja tenen empreses concretes que han demanat a l’Incasòl poder-se instal·lar al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc. És per això que s’ha reactivat de nou tota la feina sobre aquest sector d’activitat econòmica amb ”molt satisfacció” per part del Govern i l’Incasòl. Ha calgut però, ”tancar instruments de gestió urbanística, un conveni i una modificació puntual del Pla General de Bell-lloc d’Urgell” que han de permetre la implantació d’aquestes empreses al polígon. Això es va fer durant un Ple el passat mes de juny i després de l’aprovació inicial d’aquests dos instruments – el conveni i la modificació – s’ha obert un període d’informació pública, al qual no es preveuen al·legacions, i posteriorment la Comissió d’Urbanisme farà l’aprovació definitiva.

Aleshores, a la tardor, segons Calvet es podran vendre aquestes 10 parcel·les, de fins a 60.000 metres quadrats. Mentrestant, les empreses interessades ja estan treballant en els seus projectes d’edificació i fins i tot està previst que els avancin a l’Ajuntament del municipi perquè ”de seguida que hi hagi l’aprovació definitiva ja puguin obtenir les llicències d’edificació i construir”. Per tot plegat, Calvet calcula que a principis de 2018 les empreses que es volen instal·lar al polígon podran començar a construir les edificacions que tenen previstes al polígon.

El director de l’Incasòl ha remarcat que aquest és l’objectiu de l’ens que dirigeix, que els polígons estiguin ”ocupats per empreses del sector privat, que és el que mou l’economia i el que genera llocs de treball”. De moment però, no ha transcendit de quin tipus d’empreses són les que volen anar a Bell-lloc ja que és una informació que cal mantenir ”de manera reservada fins que no surtin els anuncis oficials, ja que sinó estarien sortint elements competitius d’unes i altres a la llum pública”.

La previsió de futur va més enllà i Calvet assegura que després de la venda d’aquestes 10 parcel·les se’n vendran més, ”a mesura que es vagi completant la urbanització en base al conveni que s’aprovarà definitivament i per tant hi haurà més oferta al mercat perquè més empreses de Lleida i d’arreu del món puguin venir a Bell-lloc a desenvolupar els seus projectes, dinamitzar l’economia i generar més ocupació”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.