Difusió dels restauradors i productors agroalimentaris del Pla d’Urgell que fan servei d’entrega a domicili

EWsYXI8WoAMS56C

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell està contactant amb restauradors i productors agroalimentaris del Pla d’Urgell per facilitar-los difusió conjunta en cas que ofereixin servei d’entrega a domicili d’aliments i plats cuinats. Aquesta iniciativa parteix de la voluntat d’incentivar el consum de proximitat i contribuir a afavorir la reactivació econòmica en aquests moments de restriccions.

El correu electrònic promocioeconomica@plaurgell.cat i al telèfon 973 71 13 13 s’atendran noves altes a aquest servei. La difusió conjunta de la relació de productors i restauradors es publicarà al web del Consell Comarcal i també als canals socials de la institució. En un segon estadi, el Consell Comarcal es planteja cercar aliances amb entitats i associacions dedicades al comerç. El coordinador de Promoció Econòmica del Consell, Joan Torrent, ha afegit que molts productors ofereixen els seus productes en fires i mercats i actualment per a molts d’ells les vendes han baixat en més d’un 50%.

En el transcurs de la roda de premsa també s’ha informat que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell obrirà tots els divendres l’Entitat de Registre idCat per tal que la ciutadania que ho necessiti pugui obtenir el certificat digital idCat, adreçant-s’hi per efectuar l’acreditació obligatòria d’identitat de manera presencial. Per complir les mesures de salut pública necessàries per la Covid-19, serà obligatori que se sol·liciti cita i hora prèvia mitjançant els canals habituals: al telèfon 973 711313 en horari d’atenció al públic,  per instància genèrica o a través de les adreces informatica@plaurgell.cat o consell@plaurgell.cat; d’aquesta manera les visites es programaran amb un mínim de temps de separació entre els usuaris del servei.

En el que portem d’any, el nombre de sol·licituds de certificats electrònics és de 210, tal com ha explicat el tècnic de l’Àrea d’Informàtica, Antoni Pijuan. El certificat és necessari per fer tràmits, com ara la sol·licitud d’ajut per autònoms, ha afegit.

Un total de 380 persones grans del Pla d’Urgell que viuen soles es beneficien del servei de teleassistència del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha intensificat arran de la crisi per la Covid-19 el contacte telefònic que manté amb 380 persones grans que viuen soles i són usuàries del sistema de teleassistència que ofereix l’ens, tal com ha explicat el seu president Rafel Panadés en roda de premsa telemàtica. A futur, la institució es planteja ampliar el servei amb majors prestacions com ara la geolocalització, la detecció de fum i gas a la llar, així com també, sensors que identifiquin si no es produeix una freqüentació en estances de l’habitatge com són la cuina o el bany, la qual cosa podria posar sobre avís d’alguna circumstància anòmala en l’estat de salut d’aquella persona.

En aquests moments de pandèmia, l’Àrea d’Atenció a les Persones també fa un seguiment intensiu de l’estat de les persones grans que disposen del servei d’atenció a domicili, així com també les que es troben ingressades en residències o les que estan habitualment en centres de dia, actualment tancats.

Així mateix, el Consell Comarcal també gestiona el Centre de Distribució d’Aliments de Mollerussa; la coordinadora de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Lourdes Fort, ha explicat que el nombre de lots setmanals d’aliments que serveixen ha incrementat en un 50% arran de la Covid-19. Setmanalment, són de mitjana uns 120 els que es lliuren setmanalment.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.