Diversos artistes visuals del Pla d’Urgell es reuneixen per primera vegada a Mollerussa

Trobada Cafè

El passat dissabte 10 d’agost van trobar-se per primer cop a Mollerussa una desena d’artistes visuals procedents de diferents pobles de Pla d’Urgell per tal de conèixer-se i proposar futures accions artístiques a la comarca. A la reunió es van posar les bases per la constitució d’un grup més formal, per buscar nous membres i concretar activitats. La iniciativa va ser impulsada pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell que, els darrers mesos, ha contactat ja amb més d’una trentena d’interessats.

“El grup que ha respost a la crida és molt heterodox, de diferents disciplines artístiques i amb ganes de fer coses”, ha explicat el president de Mascançà, Jaume Suau. Entre els artistes que han assistit a la reunió hi ha professionals de la fotografia, de la ceràmica, del món de l’art, professors universitaris i videoartistes, entre altres. Alguns d’ells treballen a escala internacional a diversos països europeus, mentre que la resta tenen la seva feina a Catalunya. “La idea és treballar en un doble sentit: promoure accions artístiques a la comarca i, a la vegada, donar a conèixer els artistes autòctons”, assegura Suau.

A la primera trobada del grup es van plantejar diverses accions sobre el territori. Des d’exposicions temàtiques sobre la comarca, passant per trobades d’artistes, promoure estades de creadors i accions artístiques en pobles i espais del Pla. El grup ha començat ha coordinar-se a través del Centre de Recerques Mascançà i és obert a tots els artistes, estudiants i professionals de Belles Arts residents o originaris de la comarca que s’hi vulguin afegir.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.