Diversos veïns del Pla d’Urgell, protagonistes d’una campanya comarcal de recollida selectiva

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell iniciarà aquesta setmana una campanya de sensibilització destinada a millorar la recollida selectiva. Un dels elements que criden més l’atenció és que la imatge està conformada per veïns i veïnes dels 16 municipis que integren la comarca. En total s’hi han invertit 45.000 euros, que han estat finançats per l’Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes. El repte és evitar que als contenidors de recollida selectiva hi vagin residus que els hi són impropis.

Per aquest motiu, a banda dels elements de sensibilització, s’actuarà en els més de 260 contenidors d’envasos i d’orgànica que hi ha a la comarca, reduint les seves boques per tal d’evitar que s’hi llencin bosses de gran volum que, segons s’ha detectat, contenen residus de tot tipus.

Ara per ara, al Pla d’Urgell es reciclen un 53% dels residus que es generen, una xifra que està per sobre del 38 per cent que conforma la mitjana catalana. D’entre les accions previstes a la campanya, hi ha la visita porta a porta a tots els domicilis i establiments de la comarca, a més de la instal·lació de punts d’informació a tots els municipis i l’organització de 90 tallers per a escolars, entre d’altres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.