“Dones transformadores” inicia al Palau d’Anglesola el desplegament pel territori

La consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge ha assistit a l’estrena d’un projecte que pretén visibilitzar i impulsar la transformació feminista a Ponent

Aquest matí un centenar de dones del Palau d’Anglesola i comarca s’han trobat en un espai de debat i empoderament. Així es desplega pel territori el projecte “Lleida, terra de dones transformadores”,  una iniciativa de la Generalitat que pretén visibilitzar i impulsar la transformació feminista a l’entorn rural. El cercle de dones ha comptat amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

El primer semestre de l’any vinent es desplegarà el projecte per totes les comarques de la vegueria, amb dues parades a cada una per documentar les històries de dones transformadores del territori i així generar nous referents.

Dones transformadores amb experiències vitals com la Maria Concepció, de 93 anys, la primera llevadora del Palau d’Anglesola.

Durant la trobada diverses dones han explicat el seu relat vital i han coincidit en la necessitat de superar l’agropatriarcat encara imperant i les desigualtats i estigmes que pateixen les dones de l’entorn rural.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.