Dos programes socials de l’Ajuntament de Mollerussa, reconeguts al Banc de Bones Pràctiques

‘Ajude(M)ollerusa’ i ‘Reinicia’ s’inclouen entre els 84 projectes premiats per la FMC i la Fundació Carles Pi i Sunyer per la seva aportació en la millora de polítiques d’inclusió social

L’Ajuntament de Mollerussa ha estat reconegut per l’aportació feta en polítiques d’inclusió social al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. El reconeixement arriba després que dos dels seus projectes  impulsats durant el 2020 arran de la pandèmia, com són els programes Ajude(M)ollerusa i Reinicia, siguin dues de les 84 propostes incloses en el catàleg d’aquest organisme en aquesta categoria per la seva aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals. Així ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné.

Pel que fa al programa Ajude(M)ollerussa,  es va activar el 14 de març amb voluntat d’obrir un canal per afavorir l’assistència a les persones vulnerables, ja fossin persones o col·lectius de risc, arran del confinament decretat per frenar la Covid19. Per tal de canalitzar les demandes que poguessin sortir, des del consistori es va fer una crida per reunir a les persones interessades en fer aquestes tasques de voluntariat, una crida que va aconseguir mobilitzar-ne una seixantena. La meitat d’aquestes són les que ara s’han constituït com a associació amb la voluntat de seguir donant servei a la comunitat fent voluntariat.

Quant al programa Reinicia, a través de la regidoria d’Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància  es posa a la disposició de la ciutadania un recurs per ajudar a recuperar la seguretat i reprendre la vida després de la Covid-19. El projecte pretén generar espais de gestió emocional oberts que adopten un format de grup d’ajuda mútua. L’objectiu principal és el de compartir recursos per millorar la gestió de les emocions i estratègies per adaptar-se a la nova situació. Hi pot participar de manera gratuïta qualsevol persona amb sentiment d’inseguretat i dificultats per reconnectar amb les seves rutines diàries.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.