Dues nenes de 8 i 9 anys expliquen que un home les va abordar als vestuaris de les piscines de Fondarella

judiciDues nenes de 8 i 9 anys han explicat que un home les va abordar als vestuaris de les piscines de Fondarella (Pla d’Urgell) i que les va dir que volia veure com es canviaven. Una d’elles, que es va quedar a soles amb l’home, ha afegit que li va dir que li toqués el penis, però que no ho va fer. El testimoni de les dues menors s’ha pogut escoltar aquest dijous a l’Audiència de Lleida a través de l’entrevista que van gravar els psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV). L’acusat, durant la seva declaració ha negat els fets. “Rotundament no”, ha respost a diverses preguntes de la fiscalia. En el seu torn d’última paraula ha afegit que ell no és “d’aquest tipus de persones” i que “mig poble s’ha muntat una pel·lícula”.

La fiscalia demana un any i mig de presó per un delicte d’abús sexual en grau de temptativa i la defensa l’absolució.

Els fets va passar el 22 de juliol de 2017 a un quart de deu de la nit. Les nenes han declarat que l’home va entrar als vestidors unisex on s’estaven canviant i els va dir que volia veure com es canviaven. Una d’elles va aconseguir fugir i l’home es va baixar els pantalons dient-li a l’altra que “toqués” que “no passava res” però ella s’hi va negar i va aprofitar que l’home va sortir per canviar-se per fugir. Les nenes van declarar davant de l’EATAV que es van sentir “violentades” perquè el que els demanava l’home “no era normal” i que van tenir por perquè aquella situació “no l’havien viscut mai”. Els pares de les menors han declarat que quan van trobar les seves filles estaven “alterades”.

En el moment dels fets l’home, D. P. S., tenia 43 anys i no tenia antecedents. L’acusat ha explicat que va trucar a la porta on s’estaven canviant les menors i els va preguntar si trigarien molt perquè es volia canviar dins. Ha negat haver demanat res a les menors i ha afegit que quan va sortir del vestuari es vaig trobar moltes persones esperant i demanant-li què havia passat dins.

Per la fiscalia, l’intent d’abús sexual ha quedar provat. “No va ser un malentès com pretén argumentar la defensa”, ha dit. “Va ser una acció voluntària per part de l’acusat, que volia tocar i que el toquessin, tot i que finalment no ho va aconseguir, amb l’objectiu de tenir un benefici sexual”, ha afegit.

La defensa, en canvi, ha demanat l’absolució i ha criticat que la instrucció del cas va ser “molt lenta”. Ha responsabilitzat de la situació al fet que les piscines municipals no tinguessin vestidors per homes i vestidors per dones. “Les males instal·lacions podien donar peu a aquest tipus de fets”, ha dit. Tot i això, ha afegit, per ell queda clar que l’acusat no va tocar les nenes i que tot són suposicions i “fantasies” de les menors. “El que cadascú vol fer només està a la ment de cada persona”, ha dit.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.