El 28è Premi Literari de Novel•la Breu Ciutat de Mollerussa rep la xifra rècord de 48 obres

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

La 28a edició de Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa comptarà enguany amb una xifra rècord d’obres presentades, ja que n’hi ha un total de 48. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat durant la compareixença d’avui davant els mitjans de comunicació que es tracta “d’un dels premis més ben dotats econòmicament” i s’ha congratulat per la xifra rècord d’obres presentades, tot esperant que “la qualitat estigui també a l’alçada”. En aquest sentit, cal recordar que l’any passat només s’hi van presentar una dotzena d’obres i el premi va ser declarat desert.

El termini per presentar els originals acabava el passat 29 de gener i l’Ajuntament de Mollerussa n’ha rebut aquesta xifra que mai s’havia assolit en els 28 anys d’història d’un premi que està dotat amb 5.000 euros per a l’obra guanyadora, que a més serà editada per Pagès Editors. També es concedirà, a criteri del jurat, un accèssit dotat amb 1.000 euros.

El jurat estarà format per Josep Borrell, Pep Coll, Ramon Rubinat, Albert Villaró i Diana Solé. El veredicte del jurat es farà públic durant l’acte acadèmic que se celebrarà el divendres dia 1 d’abril, dins el marc de les Festes de Sant Isidori 2016, que tradicionalment organitza l’Ajuntament de Mollerussa.

Les obres havien d’ésser inèdites i escrites en llengua catalana, i el tema era de lliure elecció. Cal destacar que la procedència de les obres presentades és molt diversa, ja que, malgrat que majoritàriament provenen de tot Catalunya, n’hi ha provinents de Menorca i fins i tot del Estats Units, concretament de Massachussets.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.