El 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil comença a prendre forma amb Ignasi Blanch

L’il·lustrador Ignasi Blanch pintant el mural del Saló del Llibre. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

L’il•lustrador Ignasi Blanch ha estat aquest cap de setmana a Mollerussa treballant en la creació del mural que vestirà la vidriera del Teatre L’Amistat i que serà la porta d’entrada al 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que tindrà lloc a Mollerussa des del 2 al 14 de maig. Ignasi Blanch, habitual col•laborador del saló, pren enguany el relleu a Valentí Gubianas en l’elaboració del mural de benvinguda, que fa 32 metres d’amplada per 9 d’alçada, i que ha estat pintat a les instal•lacions del pavelló poliesportiu de La Salle, cedit per l’ocasió.

D’altra banda, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha rebut un total de 750 euros de subvenció per part del Servei de Biblioteques de la Generalitat per destinar-los a l’adquisició de llibres en el marc del 35è Saló del Còmic de Barcelona i també la 13a edició de Món Llibre, també a Barcelona. La de Mollerussa és una de les 5 biblioteques de Lleida que ha rebut una subvenció de 500 euros per comprar material al Saló del Còmic i una de les dos de les terres de Ponent que han estat beneficiades amb 250 euros per adquisicions a Món Llibre.

Alguns dels nous volums que es podran veure en breu als prestatges de la biblioteca fruit d’aquestes subvencions seran la novel•la gràfica Cisco: una guerra, un país, un hombre, del mollerussenc Josep Salvia, publicada sota el segell Evolution Cómics de la casa Panini. El còmic, basat en fets reals, s’inspira en Francisco, un veí de Torregrossa que als seus 103 anys és la memòria viva de la història del segle XX i a través del qual l’autor explica els conflictius anys de la Guerra Civil. Així mateix, a banda d’altres àlbums il•lustrats, els responsables de la biblioteca, Diana Solé i Josep Miquel Varea, també es van endur Podries, de Joana Raspall amb il•lustracions originals fetes amb serigrafia d’Ignasi Blach.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.