El 53% de les persones participants en el cribratge massiu de Mollerussa pertanyen al món de la docència

El 53% de les persones que participen al llarg d’aquest dimarts en el cribratge massiu que té lloc a Mollerussa provenen del món de la docència. En concret, 201 dels 380 inscrits que passaran pel pavelló Onze de Setembre per fer-se la prova treballen en centres educatius del municipi. La jornada se celebra tot i que el risc de rebrot ha baixat a la ciutat i de forma preventiva per detectar casos asimptomàtics davant l’imminent inici del curs escolar. En aquest sentit, les proves s’adrecen principalment a persones d’entre 18 i 40 anys i a la comunitat educativa, tot i que també es poden fer a qui ho cregui necessari. L’alcalde Marc Solsona ha dit que la participació demostra que hi ha “ganes de tenir un retorn segur a l’escola”.

De fet, la Carme Jou, fa més de 30 anys que treballa en el món de la docència. Actualment ho fa al Centre de Recursos de Mollerussa i creu que la prova és una oportunitat per contribuir a combatre el virus.

El cribratge es va anunciar després que el risc de rebrot a la ciutat s’elevés a 717 punts fa dues setmanes. Tot i que continua alt, en els darrers dies ha caigut en picat fins als 162 punts. En aquest sentit, des del CAP de Mollerussa s’ha especificat que actualment el perfil dels contagiats a la ciutat és gent treballadora, de fins a 50 anys, i també nuclis familiars.

Així mateix, des de l’ajuntament s’ha explicat també que la campanya de la fruita no ha tingut especial incidència en el volum de positius acumulats.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.